Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πρακτικά της Συνέλευσης για τη Συγκρότηση Αντιφασιστικής Επιτροπής στα Εξάρχεια, 7 Ιουνίου 2012

Μετά από πρωτοβουλία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουνίου 2012 διερευνητική συζήτηση συλλογικοτήτων και φορέων της γειτονιάς με θέμα τη συγκρότηση αντιφασιστικής επιτροπής. 

Κοινό τόπο αποτέλεσε η αναγκαιότητα παρέμβασης και δράσεων με αντιφασιστικό χαρακτήρα τόσο γύρω από πιο "κεντρικά" γεγονότα στη γύρω περιοχή, (βλ. Νομική, ΑΣΟΕΕ, Ομόνοια) όσο και στην ίδια τη γειτονιά που φαίνεται να μην αντιμετωπίζει προβλήματα αντίστοιχης διάστασης με τον Αγ. Παντελεήμονα ή την Καλλιθέα, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι άλλη μία γειτονιά του κέντρου. 
  
Τονίστηκε, επίσης, η σημασία να υπάρχει ενιαία στάση και συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων που δρουν στη γειτονιά καθώς και μεταναστευτικών οργανώσεων.

Προτάθηκε να γίνει συνέλευση στις 20/6, 7μ.μ. στο κηπάκι της Τσαμαδού με σκοπό να συζητηθεί εκεί και να αποφασιστεί η αντιφασιστική πρωτοβουλία.

Μέχρι τις 20/6 θα κοινοποιηθεί σε όλες τις συλλογικότητες της περιοχής και σε μεταναστευτικές οργανώσεις – κοινότητες ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμφωνία και δραστηριοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου